Samsung Galaxy SIII Concept (Video)

Antara banyak smartphone yang terdapat di pasaran, satu – satunya smartphone yang mampu memberikan saingan terhadap iPhone ialah Samsung Galaxy SII. Samsung Galaxy SII merupakan satu daripada model smartphone yang menggunakan platform Android terlaris di dunia dan telah diiktiraf sebagai smartphone terbaik pada tahun 2011. Disebabkan kejayaan ini, ramai yang menjangkakan Samsung akan mengeluarkan generasi ke-tiga Samsung Galaxy S dengan gelaran Samsung Galaxy SIII.

Samsung Galaxy SIII Concept

Samsung Galaxy SIII Concept

Terdapat pelbagai rumors yang dikeluarkan oleh peminat – peminat Samsung Galaxy SIII berkaitan ciri – ciri yang bakal dilengkapi oleh Samsung Galaxy SIII walaupun tidak ada sebarang makluman rasmi dari pihak Samsung sendiri. Antara rumor yang dikaitkan dengan Samsung Galaxy SIII ialah ;

  1. Dilengkapi dengan quad-core processor,
  2. Dilengkapi dengan sambungan 4G LTE,
  3. Diperbuat daripada bahan ceramic,
  4. Dilengkapi dengan Android Ice Cream Sandwich 4.0,
  5. Memiliki 4.8 inci Super AMOLED high def display,
  6. Waterproof Coating,
  7. dan Wireless Charging Technology.

Rumors yang terbaharu, video Samsung Galaxy SIII concept phone yang dihasilkan oleh Tyler Lehmann dan dijangkakan akan diumumkan pada bulan April nanti.UPDATE : Samsung Galaxy SIII dilancarkan secara rasmi pada Mei 2012.

Comments

Comment Policy: Pemilik blog ini berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dihantar ke blog ini tanpa notis sekiranya ia disifatkan sebagai spam, penggunaan kata - kata kesat, menyinggung perasaan pihak lain, mengaibkan individu, komen yang tidak berkaitan dengan topik perbincangan / artikel. Admin tidak akan memberi apa-apa tindak balas kepada pertanyaan berulang. Sila baca komen-komen sebelum ini.Jadilah komentator yang bertanggungjawab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *