Official Jellybean 4.1.1 Firmware Galaxy Tab 2 (7.0) – P3110

Lagi berita baik kepada pemilik tablet Samsung di Malaysia, selepas mengeluarkan Jellybean update untuk Galaxy Tab 2 10.1 (GT-P5100) semalam, menyusul hari ini ialah official Jellybean 4.1.1 firmware Galaxy Tab 2 (7.0) – P3110. Maklumat terperinci tentang firmware tersebut adalah seperti di bawah :

Galaxy Tab 2 - GT-P3110

Jellybean 4.1.1 firmware Galaxy Tab 2

Firmware Details :

Upgrade Jellybean 4.1.1 Galaxy Tab 2  XXCLL3

Seperti biasa, proses upgrade boleh mula dilakukan samada menerusi OTA (Over The Air), Kies, atau menggunakan Odin (manual). Untuk keselamatan, saya personally mengesyorkan agar proses upgrade Android Jellybean 4.1.1 firmware Galaxy Tab 2 (GT-P3110) ini dilakukan menerusi Kies (lakukan backup terlebih dahulu).

Dengan ini, peranti Samsung yang telah menerima update Android Jellybean bertambah kepada 3. Senarai penuh boleh dirujuk POST INI.

STAY IN TOUCH

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Privasi anda adalah penting bagi kami dan kami tidak akan mendedahkan sebarang maklumat / alamat e-mel anda kepada pihak ketiga.

Comments

  1. zul says

    smpai skang xde update jelly bean lg utk galaxy tab 2 7.0 Wifi+3G..huhuhu..lamanya menunggu..hoho..harap2 lpas dpt update blh improve masalah betri cpt hbs tab ni..6-7 jam je kot utk surf google chrome guna 3G simkad..tgk movie pun 6-7 jam jg..huhu..sdgkan bright screen plg low dah aku gune..ntah nape betri cmtu..ke mmg tab ni cmtu..ntahla..huhu..

      • zul says

        owh yeke..tp aku plik gak ngan galaxy tab 7.7 kwn aku, dia punye tab tahan betri smpai 2 hari lbih ckit..dlm 60 jam cmtu..sdgkan dia always on wifi, kdg2 men game, tgk movie ckit2, layan sms, kol ckit2, guna live wallpaper..aku punye plak kalau on setting mcm kwn aku tu buat, konfom x smpai 6 jam hbs dah betri..hahahaha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>