Mindjet – Aplikasi Percuma Dan Terbaik Untuk Membina Peta Minda

Menerusi post ini saya akan berkongsi satu aplikasi Android percuma yang mampu membantu anda dalam merancang, membina dan menguruskan ide anda dalam bentuk carta aliran atau peta minda. Aplikasi yang saya maksudkan di sini ialah Mindjet. Bagi yang telah biasa dengan program Mindjet versi desktop, kemungkinan besar anda telah mengenepikan penggunaan Microsoft Power Point. Personally, hampir 60% bahan persembahan untuk kerja yang dimiliki saya sekarang dibina menggunakan Mindjet.

Kegunaan Mindjet Kepada Blogger

Membolehkan anda mencatat, membina post dalam bentuk yang lebih kemas, menarik, dan mengikut flow (aliran).

Sample Planning

Mindjet For Android

Mindjet For Android

Mindjet For Android MW Mapping

Mindjet For Android MW Mapping

Screenshot di atas hanyalah contoh planning yang saya buat khusus untuk menunjukkan penggunaan Mindjet di peranti Android. Untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas, rujuk video cara – cara menggunakan Mindjet di bawah.

Introduction To Mindjet

Download Link

Mindjet For Android – Google Play

Comments

Comment Policy: Pemilik blog ini berhak untuk mengedit atau memadam mana-mana komen yang dihantar ke blog ini tanpa notis sekiranya ia disifatkan sebagai spam, penggunaan kata - kata kesat, menyinggung perasaan pihak lain, mengaibkan individu, komen yang tidak berkaitan dengan topik perbincangan / artikel. Admin tidak akan memberi apa-apa tindak balas kepada pertanyaan berulang. Sila baca komen-komen sebelum ini.Jadilah komentator yang bertanggungjawab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *