Download Android Ice Cream Sandwich Theme Untuk Windows 7

Android Ice Cream Sandwich Theme untuk Windows 7 merupakan satu visual style third party yang membolehkan Windows 7 PC anda menyerupai paparan Android Ice Cream Sandwich user interface (UI). Android Ice Cream Sandwich merupakan versi Android OS yang terkini dikeluarkan oleh Google dan antara yang memiliki ciri – ciri UI yang paling menarik berbanding versi sebelumnya.

Android Ice Cream Sandwich Theme untuk Windows 7 ini saya perolehi dari laman deviantART dan dikongsikan secara percuma oleh pemilik asal (creator) theme ini.

Cara – Cara Install Android Ice Cream Sandwich Theme ;

Proses install cukup mudah dan selamat. Apa yang perlu dilakukan ialah;

1. Download Android Ice Cream Sandwich Theme dari link di bawah ;

2. Pastikan anda uninstall versi yang lama terlebih dahulu sebelum install versi ini.

3. Disable User Account Control Setting

Control Panel -> User Accounts and Family Safety -> User Accounts -> Change User Account Control Settings -> setkan ke level Never Notify. Kembalikan ke setting asal selepas proses installation selesai atau boleh abaikan.

4. Extract zip file yang dimuat turun dan klik untuk memulakan proses installation.

5. Selepas selesai proses installation, restart PC anda dan nikmati Android Ice Cream Sandwich Theme di Windows 7 PC anda.

Selamat mencuba!

Di bawah saya sertakan sekali screenshot Android Ice Cream Sandwich Theme (64 bit) yang telah saya install di salah sebuah laptop peribadi untuk dikongsikan.

Android Ice Cream Sandwich Theme

Android Ice Cream Sandwich Theme

 

Android Ice Cream Sandwich Theme

Android Ice Cream Sandwich Theme

Comments

  1. fadzil says

    bro…apa sal bila aku install pas 2 lepas reboot, pc aku stuck kat boot screen…nasib bek aku dpt wat windows recovery dari safe mode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>