Android Jellybean 4.1.2 Untuk Galaxy S2

Berita baik untuk pengguna dan pemilik smartphone Samsung Galaxy S2 di seluruh dunia. Setelah sekian lama menunggu, akhirnya Samsung mula mengeluarkan official Android Jellybean 4.1.2 update untuk Galaxy S2 (GT-I9100) sejak beberapa hari yang lepas. Sehingga post ini dikeluarkan, hanya dua negara sahaja yang telah menerima update tersebut, iaitu Spain dan China. Proses update ini akan dikeluarkan secara berperingkat dan mungkin mengambil masa. Kepada pemilik Galaxy S2 di Malaysia, harap bersabar..

Jellybean 4.1.2 - Galaxy S2

Jellybean 4.1.2 – Galaxy S2

Ciri – Ciri Android Jellybean 4.1.2 Untuk Galaxy S2

Memandangkan proses upgrade ini melibatkan major update, ciri – ciri yang bakal dimuatkan ialah :

  • Buttery Smooth Performance & Great Stability (Google’s Project Butter)
  • TouchWiz Nature UX (Same UI as of the Galaxy S III and Galaxy Note II)
  • Samsung’s S Cloud services
  • Improved Camera features
  • New Lockscreen With additional customization options
  • New Features like Direct Call, Smart Stay and Pop-up Play
  • New Widgets
  • 2 Home screen modes
  • New Notification bar With More Notification Toggles
  • Google Now

Android Jellybean 4.1.2 Download Link

Link yang saya kongsikan di bawah merupakan Jellybean untuk region selain dari Malaysia. Kepada yang tidak sabar, anda boleh flash firmware berikut menggunakan Odin.

Last Update : 24.05.2013

NOTA : Dapatkan Android Jellybean 4.1.2 Galaxy S2 (I9100G) official untuk Western Europe di SINI.

Video

NOTA : Personally saya tidak menyangkakan Samsung akan mengotakan janji mereka untuk mengeluarkan Jellybean update untuk model Galaxy S2 ini memandangkan tempoh hayatnya telah melangkau 18 bulan sejak diperkenalkan pada May 2011. Apa pun, terbaik dari Samsung.

Comments

  1. Kenny says

    Hi there, i really wish to know..why haven’t S2 for Malaysian get the Jelly Bean Update yet ?….Kenapa sooo SLOW ??….O.o ??

    Other Countries got it few months ago…kinda sad. LOL

  2. aoleng says

    saye pakai spain best tak de problem. tinggal tunggu yg malaysie rilis :-* †???k ??? admin mobiityworlds :-X

  3. Rasyid says

    Salam bro…nak tnye sye tak saba tggu versi malaysia jb jdi sye update jb spain pye..tpi ade masalah…sye pye fon s2 dah update jb spain tpi tak der lockscreen la naper ek…cam ner sye nak wat spaye ade lockscreen???
    Rasyid recently posted…BlackBerry Q10 Smartphone

  4. ricki says

    ass,,
    gan kenapa yg HH SGS2 saya tidak bisa masuk ke kartu sim nya ya,.ada icon bulat gris miring di toolbars icon di atasnya,.padahal kartu sdh masuk.
    tertulis “Insert SIM card to access network services” .

  5. syamlin says

    salam bro..dh lamaxsembng2 ngn bro. mcmne bro skrg sihat ke. k bro nie nk tnya lama gak xtnya kt bro nie…hehhe.
    jb version yg bro bg ni same ke dgn yg akan dpt nnti utk versi malaysia? sya mmg dh xtahan tunggu tu yg tnya nie…eee.
    Klau sya flash skrg guna spain..adakah versi malaysia nnti still sya bleh upgrade??atau bgaimana?
    klau sya flash still guna odin yg samakan bro..mcm odin pre release tu. versi ni mmg xade maslahkan bro? ty bro

  6. znznizam says

    Salam bro, dgr cita masih pending lg latest firmware utk Malaysia dgn negara lain , agak2 dia akan keluar sekali dgn G version kot bro…..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *